注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 
关于我

唔好以為我好玩得,其實我唔玩得嘎~大佬啊!!你地就放過我啦!!!

网易考拉推荐

我家的那點破事  

2010-07-31 21:45:02|  分类: high爆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

{名言篇}

神奇老太(即我婆婆,又即我媽個阿媽)

1.屎坑煲粥---唔同甘既味

 

老豆

1,你試下笑不露齒啊~

(有本事你屌不露閪啊~我心冧!!!)

2.唉~我一地你地學校,全校最靚果個就系我個女啦!!

(哇~你姐系話我唔系你個女噶姐~)

 

阿媽

1.我有一日早上拜神,我驚我件衫上面個公仔頭太醜,嚇襯菩薩,我特噔換件衫先去拜神....

(...都唔知點講我阿媽好...)

2.[有一次有位同學同我講(我唔講系邊個啊哈~):"我覺得我都系放低D頭髮好睇D囖~".....之後我講左俾我阿媽聽]

  你同佢(指上面話既果位同學)講"你叫佢剃曬全身既毛仲好睇啊!!仲要系江邊裸奔,回頭率100%啊!!"

 

表哥

1.一石激起千層浪,靛粒石仔先~

(我地打牌,人地出只3仔,佢就出只King,真系想咩左佢啊!!)

 

表姐

1.真天真,假天真...

(你就唔方唔天真啦!!)

 

舅父

1.你得閑可以帶D學術性問題黎問表哥嘎!!

(學術性問題...-_-....)

 

{事件篇}

1.一日,我地全家人去食包包,食下食下,表姐就問:"點解D包要剝皮噶??"我姨媽就講啦:"人地緊系要剝皮啦,人地果D系蒜頭黎嘎,傻女!!"

(近視也不避免近得太誇張了吧)

 

 

 

 

(有事做,發住先,遲D再補充)

  评论这张
 
阅读(60)| 评论(5)
推荐

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017