注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 
关于我

唔好以為我好玩得,其實我唔玩得嘎~大佬啊!!你地就放過我啦!!!

网易考拉推荐

阿婆的故事3  

2009-04-06 17:51:58|  分类: high爆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
(3):上回講到阿婆又俾個差佬cut線之後,就響新界度搵左塊田黎耕,有日佢耕耕下田
就醒起附近有個慈善機構派發衫褲綿被俾D老人家,而就即時走去拎啦,其實早幾日
個慈善機構系同D老人家度左尺寸先既,但係個阿婆就遲左成個幾兩個鍾先到,而
咁o岩又有個人冒認阿婆去囉左佢套衫,雖然個慈善機構都諗住將D派淨既衫
褲綿被俾個阿婆,但o岩佢尺寸既就派曬,淨返D大碼,但阿婆就等住D衫黎過
冬,冇辦法之下唯有報警求助……

阿婆:喂?呢度系咪系鳩鳩鳩(999)呀?
差佬:乜又系你呀阿婆?今次你又見到D乜呀?有人屌西定鋤鳩呀?
阿婆:呢度有人玩3 play。(呢度有人換衫被。)
差佬:人地玩3 play又關你咩事呀?你想玩理一份呀?
阿婆:我個「西」俾人屌左!(我個位俾人?{左!)
差佬:下!?阿婆你俾人老強?!邊個咁慷慨呀?!真係辛苦佢喎!
阿婆:系黐線基鳩。(系慈善機構。)
差佬:咁個黐線既基佬係點架?
阿婆:屌我個「西」果個唔知去左邊。(?{我個位果個唔知去左邊。)
差佬:咁而家個現場環境系點架?
阿婆:而家呢度D人玩完3 play,但係D帶套既有好多精,我唔想要帶套果D,但係就冇精。
(而家呢度D人換完衫被,但係D大套既有好多淨,我唔想要大套果D,但係就冇淨。)
差佬:哦!阿婆你想同人打真軍下話!?睇唔出阿婆你一把年幾都幾識享受喎!不過
人地冇曬精都幫唔到你啦!
阿婆:咁你地有毛?(咁你地有冇?)
差佬:我就有毛!不過我D師兄就唔知,不過我地有冇毛又關你咩事呀?
阿婆:呢度冇曬套(呢度冇細套),不如你俾我呀!
差佬:套我就有,不過你要咩size呀?
阿婆:我要細碼。
差佬:我得中碼套咋喎,咁你要唔要呀?
阿婆:要要要!差佬哥哥你真係好人!
差佬:乜我唔系好撚西咩?咁你幾時黎差館囉呀阿婆?
阿婆:我囉全條周周過來。(我落完田就走過來。)
  评论这张
 
阅读(38)| 评论(0)
推荐

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017